maandag 23 maart 2015

Rocking and rolling

Gisteren maakten we een gijp omdat we erg zuidelijk t.o.v. onze koerslijn zaten. Anders dan bijvoorbeeld op het IJsselmeer zijn er betrekkelijk weinig manoeuvres op een zeildag, een koers wordt vaak dagen achtereen gevaren en de zeilactiviteit beperkt zich dan tot het trimmen van de zeilstanden om zoveel mogelijk vaart te houden.

De koersverandering gisteren had tot gevolg dat we weer wat naar het noorden kwamen, deze koers hebben we de hele nacht doorgevaren. De verandering had helaas ook tot gevolg dat onze boot in een soort wasmachine veranderde. Weinig wind en een behoorlijke deining schuin op de boot veroorzaakt tamelijk heftige schommelingen, die sommigen onder ons weer naar de pillen deed grijpen. Vandaar dat we nu maar weer teruggijpen. 

Zodadelijk gaan we over tot de wekelijkse inspectie van de stagen. We controleren naast de spanning of er in de staaldraden waarvan de stagen gevlochten zijn breukjes ontstaan zijn en we kijken naar de integriteit van de splitpennen, waarmee de mannetjes in de verbindingspunten op het dek geborgd zijn. Een belangrijke inspectie, want als zo'n stag knapt kan dat je je mast kosten.

Inmiddels is het zaterdag 21 maart en zijn we nog 380 mijl van Recife verwijderd. In de wolkjes herkennen we biefstukken, koude biertjes, sigaren en douchecabines. Het wordt kortom tijd dat we arriveren.

Ochtend 21 maart 2015/sailmail

Wordt vervolgd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten