woensdag 4 maart 2015

Klusdag



Vandaag 25 februari 2015 begon als een grauwe dag. Een ideale klusdag merkte ik nog op tegen Olga bij het wisselen van de wacht.

In verband met de afnemende zuid westenwind wilden we genua 1 die zich al enige tijd niet geheel liet uitrollen strijken om in plaats daarvan de grote halfwinder te zetten. Helaas bleek van enige rafelige randen in dit zeil waardoor Cor het raadzaam achtte deze eerst in St. Helena te herstellen. Een poging vervolgens genua 1 nogmaals geheel uit te rollen lukte, echter brak daardoor de val van dit zeil. Genua 2 was enkele dagen geleden reeds gescheurd. Om de vaart in het schip te brengen werd de motor gestart. Deze bleek dienst te weigeren. Drie grote problemen in nog geen half uur. Een lange klusdag brak aan.

Cor begon met de motor. De brandstofproblemen bleek lucht aan te zuigen. Door het volgen van de leiding vanaf de tank werd een schavielende rubberleiding eerst als verdacht aangemerkt en vervolgens als oorzaak van het probleem, dat snel hersteld kon worden. De motor liep weer als een zonnetje.

De vallen van de genua's gaan door de mast en herstel vergt een rustigere zee dan we nu hebben. Je moet er namelijk de mast voor in. We besloten ons daarom te concentreren op genua 2, die we streken en op het voordek onderzochten. Sprake was van een twee meter lange scheur. Olga bezag de scheur en deelde mee deze te kunnen herstellen. Uit de garage onder de bakboord bakskist werd een zeilnaaimachine getakeld en op het voordek geplaatst. Met gezwinde spoed ging Olga aan het werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten