woensdag 4 maart 2015

Leg 1 completed

Gisterochtend om circa half zeven plaatselijke tijd pikten we mooring nr 22 in James Bay st Helena op, waar de Imagine van Steward en Sheila al lag te dobberen. We vierden de aankomst met een biertjes Steward kwam ons daarbij al gauw vergezellen.

We horen dat we onze dingy niet kunnen gebruiken in verband met de ontoereikende bescherming tegen swell aan de kade en afhankelijk zijn van de watertaxi die van 7 uur 's ochtends tot 18.00 in touw is om mensen maar hun boot te brengen en vice versa. Het avondleven in Jamestown gaat daardoor aan ons voorbij.

Het inklaren bij de douane ging voorspoedig en de poes leverde geen probleem op, mits die op de boot bleef. Ook de immigratieclearing verliep vlotjes.

We verkennen Jamestown. Jamestown bestaat uit een straat met een aantal aardige huizen, maar ook met wat rommelige bouwsels. Er is geen mobiel telefoonverkeer mogelijk en internet is behalve erg langzaam ook erg duur. Dick proeft de sfeer van het Oostblok in de jaren zestig.

We maken ons zorgen over het aanbod van vers fruit en verse groenten. Wat we zien is weinig aantrekkelijk. We hopen op lokale aanvoer van vers materiaal later in de week en krijgen de tip vooral vroeg maar de markt te gaan.

We kopen een uurtje internet voor omgerekend tien euro en krijgen het voor elkaar binnen dat bestek alle mail te verzenden en te ontvangen eten een Thaise maaltijd en gaan vroeg te kooi want we zijn doodop.

Vandaag gaat de was weg en maken we een Tour over het eiland.

Wordt vervolgd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten