dinsdag 14 april 2015

11 april 2015

Momenteel varen we ter hoogte van Cayenne, hoofdstad van Frans Guyana. Helaas doen we deze plaats niet aan, maar mogelijk is die vanuit Paramaribo nog te bezoeken.

De wind is nog steeds fors, 20 tot 30 knopen NNO en met dubbel gereefd grootzeil, bezaan en halve genua 2 doen we halve wind zo nu en dan weer 8 knopen. We hebben de indruk dat de deining onze snelheid wat intoomt. Op zich prima want als we zo doorgaan komen we in het donker aan bij de Surinamerivier en met al die wrakken en lichten is dat een project wat we als het even kan willen vermijden.

Aan het eind van de avond besluiten we gelet op de snelheid die we blijven maken en die nog vergroot zou worden door af te vallen richting Suriname, de genua nagenoeg geheel in te rollen en in plaats van af te vallen onze koers van 305' te vervolgen. We blijven dan boven de 'wrakkenlijn', iedereen slaapt rustiger en we komen dan waarschijnlijk de dertiende n de ochtend bij daglicht aan.

Vandaag ook speciale aandacht voor een van de middenstagen aan bakboord. Bij de staginspectie die we periodiek uitvoeren blijkt van verdere corrosie en in plaats van twee staaldraadjes zitten er nu vier los. We hadden al een overbrugging gemonteerd voor het geval deze stag zou losknappen en deze wordt nu wat vaster aangedraaid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten