zaterdag 2 mei 2015

Sightseeing Castries

Vanochtend al vroeg in de weer met het brood, ditmaal een no knead brood dat om zes uur vanochtend al achttien uur aan het rijzen was. Het smaakt prima en we eten het nagenoeg helemaal op.

 
Daarna wordt er gezwommen, gesnorkeld en op het dek gedoucht.

Met de dingy varen we naar de haven waar we de impellor vinden die Cor als spare voor de generator nodig heeft. We zoeken vervolgens een busje dat ons naar de hoofdstad Castries kan brengen. Dat is makkelijk want iedere bus die je aanhoudt stopt voor ons.


 
Castries blijkt een weinig inspirerende plaats. Wel is er een levendige markt met prachtige mensen.


Na onze eetwensen uitgelegd te hebben aan de aandachtige uitbaters van een rommelig stalletje bij de markt genieten we van de eenvoudige lokale keuken.

We maken kennis met de overige gasten van het restaurant, allemaal gasten.

Henry vertelt boer te zijn en is hier met zijn moeder. Zij zoekt een geschikte vrouw voor hem. Wij vertellen hem over het Nederlandse programma boer zoekt vrouw en hij is direct geïnteresseerd. Hier zijn foto:


Voor geïnteresseerden heb ik zijn telefoonnummer.

Omdat de markt niet in al onze behoeften kan voorzien bezoeken we de supermarkt. We zijn verbaasd over de prijzen die zorgelijk nog hoger zijn dan die in Martinique.


Voor een flesje wijn waar in Nederland zes euro voor betaald wordt vraagtekens hier ruim 50 plaatselijke dollars (dat is circa 25 US dollar). Bij een pizzeria die we daarna passeren blijkt de Margarita index hier 20 euro te belopen. Ongelooflijk. Morgen gaan we uitvinden waar deze mensen het geld vandaan halen om deze prijzen te kunnen betalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten